SEURAN VUOSIKOKOUS

Pidettiin 22.2.2024 klo 18.00 vanhan Sotilaskodin alakerrassa. Paikalla oli 21 seuran jäsentä.

 

LUPINMÄEN AMPUMARATA-ASIAA

Seuran ratavauorot rata 6 eli liikemaalirata 100 m alkavat huhtikuun alusta.

Rata 7 eli liikemaalirata 50 m liikemaalilaiteen moottori on rikki. 

 

 

PIENPETOJEN RAUTAPYYNTI

Valtioneuvosto on 6.10. hyväksynyt metsästysasetuksen muutoksen. 1.12. lähtien pienpetoraudat on sijoitettava suojarakenteen sisälle ja suojarakenteen suuaukon läpimitta saa olla enintään 8 senttimetriä. Suojarakennetta ei kuitenkaan tarvitse käyttää rottien, hiirien tai myyrien pyydystämisessä.

 

SÄHKÖPOSTIOSOITTEET

Muutamalla jäsenellä on käytöstä poistunut s-postiosoite. Päivittäkää tietonne lähettämällä voimassa oleva s-postiosoite seuran s-postiin Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

 

MUSTAMAA ja JÄNISAHO/ ONKAMAA

Metsähallitus on aloittannut Ympäristöministeriön kanssa Itäisen Suomenlahden luonnonsuojelualueen laajentamiseen liittyvät neuvottelut seurojen , maanomistajien kanssa. 

Suojelualueista ja laajuudesta on  saatavissa tietoa alla olevasta linkistä

( älä avaa linkkiä tästä ) 

https://www.metsa.fi/luonto-ja-kulttuuriperinto/suojelualueverkosto/suojelualueiden-perustaminen/kymenlaaksoon-suojelualueita/

MH ja ministeriö aloittavat lausuntojen keräämisen tammikuussa 2021.

Suojeluhankkeen tiedottaminen jatkossa foorumissa. 

 

Haitallisten vieraslajien pyynti Haminan kaupungin alueella

Haitallisten vieraslajien pyyntilupa Vehkalahden- Haminan riistanhoitoyhdistyksen jäsenille Haminan kaupungin maa- ja vesialueille. Huomio eri alueiden toimintatavat! Sataman alueella minkkejä saavat pyytää vain luvan saaneet henkilöt, väärinkäytökset tulevat johtamaan pyyntiluvan loppumiseen!

KAUPUNGIN ALUE Vehkalahden- Haminan rhy ja Haminan kaupunki ovat tehneet sopimuksen haitallisten vieraslajien loukkupyynnistä Kirkkojärven-, Mullinkosken-, Salmenvirran-, Savilahden- sekä Haminanlahden maa- ja vesialueille (karttaliitteiden punainen alue). Elävänä pyytävillä loukuilla aseena on käytettävä äänenvaimennettua pienoispistoolia tai pienoisrevolveria. Haitallisten vieraslajien pyynnissä on noudatettava voimassa olevia lakeja ja asetuksia. Riistanhoitoyhdistys vastaa toiminnan valvonnasta. Lupa on Haminan kaupungin toimesta irtisanottavissa mikäli siitä aiheutuu häiriötä ulkopuolisille. Lupa on voimassa 1.4.2020 alkaen.

SATAMAN ALUE Vehkalahden- Haminan rhy ja HaminaKotkan Satama Oy:n ovat tehneet sopimuksen minkin loukkupyynnistä Haminan satamassa Nuutniemen-, Hailikarin-, ja Koirakarin satamaosuuden kivilouhepenkalle (karttaliitteen sivun 3, vihreä osa). Kivilouhepenkalla liikkuminen vaatii rhy:n esittämän ja Satama Oy:n hyväksymän kulkuluvan. Loukuilla käynnit on tehtävä valoisaan aikaan. Kaikki muu toiminta alueella on kielletty. Satama Oy:n vartijat valvovat toimintaa satama-alueella, esim nauhoittavalla kameravalvonnalla, valvontakäynneillä sekä valvontasoitot ovat mahdollisia. Loukkupyytäjien on sitouduttava tähän ohjeeseen. Loukkupyynnistä kiinnostuneet toimittaa rhy:lle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. nimensä, puhelinnumeronsa sekä käyttämänsä veneen tunnistetiedot (malli, väri jne) kulkuluvan hankintaa varten 6.4.2020 mennessä. Pyyntilupa Sataman alueelle tulee voimaan vasta kun rhy siitä ilmoittaa pyyntiluvan saaneille.

Lisätiedot Mika Tiihonen 040-5835339

Pyyntialueen kartta liiteen saatte joko Mika Tiihoselta tai riistanhoitovastaavalta.