MUSTAMAA ja JÄNISAHO/ ONKAMAA 

Metsähallitus on aloittannut Ympäristöministeriön kanssa Itäisen SL luonnonsuojelualueen laajentamiseen liittyvät neuvottelut seurojen , maanomistajien kanssa.  VRSK ERÄ ja Onkmaa- Ravijoki - Harju ja Huovarin johtokunta menee kuuntelemaan etäyhteydellä" 1:stä tiedotustilaisuutta 2.12.2020 klo 18:00 alkaen.  

Suojelualueista ja laajuudesta on  saatavissa tietoa KOPIO LINKKI >

liitä ( älä avaa tältä sivulta linkkiä )  > 

 

https://www.metsa.fi/luonto-ja-kulttuuriperinto/suojelualueverkosto/suojelualueiden-perustaminen/kymenlaaksoon-suojelualueita/

Johtokunta tiedottaa  suojeluasioiden etenemisestä seuraavan kerran 7.12.

> MH ja ministeriö aloittaa lausuntojen keräämisen tammikuussa 2021.

Suojeluhankkeen tiedottaminen jatkossa foorumissa. 

T: Johtokunta 

 

VILNIEMI 

Vilniemen my kutsui VRSK Erän väkeä yhteisjahtiin - kaiken riistan jahti ( kauris- jänis - kettu ) 21.11. klo 09:00. Jahti toteutetiin Majasaaristossa ja saalistakin saatiin.

Vilniemen my puheenjohtaja Antti Lahtela pääsi ampumaan mäyräkoirauros Ristilän Gregor ajosta nuoren naaraskauriin. Onnittelut onnistuneesta riistalaukauksesta.

 

 

MUSTAMAASSA PV:N toimintaa

 

Alustavasti viikkolla 49 saaressa Puolustusvoimien joukkoja. 

RHY:t tiedoittavat

Rauhoittamattomien lintujen pesintäaikaiset rauhoitusajat päättyvät

1.8.2020 alkaen on taas mahdollista suorittaa riistanhoitotyötä variksen, harakan, naakan, räkättirastaan, kesykyyhkyn, harmaalokin sekä merilokin metsästyksellä.

Terveisin riistanhoitoyhdistyksen hallitus

 

Lupinmäen ampumaradat

Varuskunnan ampumardat Lupinmäellä ovat käytössää 22.7.2020 alkaen varattuina vuoroina.

 

Uudistettu johtosääntö on voimassa 1.7.2020 alkaen. Vallitsevasta tilanteesta johtuen koulutustilaisuutta ei järjestetä vaan johtosääntö on julkaistu Maasotakoulun internet-sivuilla.

Tässä linkki  johtosääntöön https://maavoimat.fi/documents/1950813/2333420/Haminan+ampumaratojen+johtos%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6.pdf/ddf0fe80-df65-4a5c-bf6b-a8781220d348/Haminan+ampumaratojen+johtos%C3%A4%C3%A4nt%C3%B6.pdf

Tässä  linkki varaustaulukkoon https://maavoimat.fi/documents/1950813/0/Lupinm%C3%A4en+ampumaradat+varaustaulukko+%28p%C3%A4ivitetty+22.7.2020%29.xls/0eb4d7ce-55f0-48eb-80b2-334fdc2346c7?t=1595400713469

"Maalaa" edellä oleva linkki ja paina sitten hiiren oikean puoleista painiketta. Valitse siirry linkin https:// jne osoitteeseen.

Radat ovat käytössä vain varattuina vuoroina. Mikäli tarvitset lisävarauksen ota yhteyttä puheenjohtajaan, varapuheenjohtajaan tai vahtimestari Anne Koskela (Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai puh 0299 461115).

Haulikkoradat ovat toistaiseksi käyttökiellossa.

 

 

Haitallisten vieraslajien pyynti Haminan kaupungin alueella

Haitallisten vieraslajien pyyntilupa Vehkalahden- Haminan riistanhoitoyhdistyksen jäsenille Haminan kaupungin maa- ja vesialueille. Huomio eri alueiden toimintatavat! Sataman alueella minkkejä saavat pyytää vain luvan saaneet henkilöt, väärinkäytökset tulevat johtamaan pyyntiluvan loppumiseen!

KAUPUNGIN ALUE Vehkalahden- Haminan rhy ja Haminan kaupunki ovat tehneet sopimuksen haitallisten vieraslajien loukkupyynnistä Kirkkojärven-, Mullinkosken-, Salmenvirran-, Savilahden- sekä Haminanlahden maa- ja vesialueille (karttaliitteiden punainen alue). Elävänä pyytävillä loukuilla aseena on käytettävä äänenvaimennettua pienoispistoolia tai pienoisrevolveria. Haitallisten vieraslajien pyynnissä on noudatettava voimassa olevia lakeja ja asetuksia. Riistanhoitoyhdistys vastaa toiminnan valvonnasta. Lupa on Haminan kaupungin toimesta irtisanottavissa mikäli siitä aiheutuu häiriötä ulkopuolisille. Lupa on voimassa 1.4.2020 alkaen.

SATAMAN ALUE Vehkalahden- Haminan rhy ja HaminaKotkan Satama Oy:n ovat tehneet sopimuksen minkin loukkupyynnistä Haminan satamassa Nuutniemen-, Hailikarin-, ja Koirakarin satamaosuuden kivilouhepenkalle (karttaliitteen sivun 3, vihreä osa). Kivilouhepenkalla liikkuminen vaatii rhy:n esittämän ja Satama Oy:n hyväksymän kulkuluvan. Loukuilla käynnit on tehtävä valoisaan aikaan. Kaikki muu toiminta alueella on kielletty. Satama Oy:n vartijat valvovat toimintaa satama-alueella, esim nauhoittavalla kameravalvonnalla, valvontakäynneillä sekä valvontasoitot ovat mahdollisia. Loukkupyytäjien on sitouduttava tähän ohjeeseen. Loukkupyynnistä kiinnostuneet toimittaa rhy:lle Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. nimensä, puhelinnumeronsa sekä käyttämänsä veneen tunnistetiedot (malli, väri jne) kulkuluvan hankintaa varten 6.4.2020 mennessä. Pyyntilupa Sataman alueelle tulee voimaan vasta kun rhy siitä ilmoittaa pyyntiluvan saaneille.

Lisätiedot Mika Tiihonen 040-5835339

Pyyntialueen kartta liiteen saatte joko Mika Tiihoselta tai riistanhoitovastaavalta.