HAMINAN VARUSKUNNAN ERÄ RY

Varuskunnan erä

Kalastusasiaa


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahvenposti osakaskunnille ja kalastusalueille

 

1/2017 tammikuu

 

Tämä on Kalatalouden Keskusliiton ja sen jäsenjärjestöjen sähköpostin avulla osakaskunnille ja kalastusalueille levitettävä uutiskirje. Keskusliitto kokoaa kirjeeseen ajankohtaista tiedotettavaa valtakunnan tason asioista. Maakunnalliset järjestöt täydentävät viestiä osaltaan paikallisuutisilla. Palautetta ja toivomuksia uutiskirjeeseen liittyen vastaanotetaan osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.">Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

 

Kalastuslaki -esitteestä lisäpainos

 

Kalastuslaki esitesarjasta on tulossa lisäpainos. MMM:n yhdessä kalataloustoimijoiden kanssa tuottamassa esitteessä kuvataan lyhyesti uuden lain keskeiset aiheet, lupajärjestelmä sekä pyyntimitat, saaliskiintiöt ja rauhoitusajat. Esite on saatavil­la neljällä eri kielellä: suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja venäjäk­si. Esitettä voi tiedustella oman alueen kalatalouskeskuksesta helmikuun lopulla. Esitteet löytyvät sähköisenä Kalatalouden Keskusliiton nettisivuilta:

Suomeksi http://www.ahven.net/kalastus

Ruotsiksi http://ahven.net/fiske

 

 

Kalatalousalueiden lukumääräksi ehdotetaan 119

 

Suomessa toimii kymmenen ELY-keskusten asettamaa alueellista kalatalouden yhteistyöryhmää. Yhteistyöryhmien tehtävänä oli laatia ehdotus uudeksi kalatalousaluejaoksi vuoden 2016 loppuun mennessä. Ehdotusta ovat olleet valmistelemassa nykyisten kalastusalueiden edustajat ja suuri joukko kalatalouden toimijoita ja sidosryhmien edustajia. Yhteistyöryhmät ehdottavat Suomeen 119 kalatalousaluetta. Kymenlaakson rannikolle ehdotetaan kahta kalatalousaluetta, joista läntinen käsittää pääosin Kotkan ja Pyhtään kalastusalueet, Ahvenkoskenlahden pohjoisosan Loviisan kalastusalueesta ja Kymijoen Voikkaalle asti. Itäinen osa käsittää Haminan ja Virolahden merialueet ja Kaarniemen osakaskunnan vesialueen Kotkasta.

 

ELY-keskus on lähettämässä tammikuun lopulla ehdotukset lausunnolle ja niitä voi kommentoida maaliskuun loppuun. Lausuntojen yhteydessä ovat nähtävillä kartat koko Suomen kalatalousalueista ja kalatalousaluekohtaiset kartat.

 

Kalastonhoitomaksu 2017

 

Kalastonhoitomaksun hinnat ovat vuonna 2017 ennallaan. Maksu on 39 euroa/vuosi, 12 euroa/viikko ja 5 euroa/vuorokausi. Kalastonhoitomaksun voi maksaa verkossa Eräluvat.fi (http://www.eraluvat.fi/) -sivujen kautta, soittamalla Metsähallituksen maksuttomaan palvelunumeroon 020 69 2424 (arkisin kello 8‒16) tai Metsähallituksen luontokeskuksissa ja R-kioskeissa. R-Kioskilla maksuun tulee päälle palvelumaksu.

 

Vuonna 2016 kalastonhoitomaksusta kertyi yhteensä 8,7 miljoonaa euroa. Siitä 2,6 miljoonaa euroa käytetään korvauksiin vesialueiden omistajille vesien käytöstä yleiskalastusoikeuksilla.

 

Tässä tärkeimmät

 

Ahvenposti osakaskunnille ja kalastusalueille

1/2016 helmikuu

 

Tämä on Kalatalouden Keskusliiton ja sen jäsenjärjestöjen sähköpostin avulla osakaskunnille ja kalastusalueille levitettävä uutiskirje. Keskusliitto kokoaa kirjeeseen ajankohtaista tiedotettavaa valtakunnan tason asioista. Maakunnalliset järjestöt täydentävät viestiä osaltaan paikallisuutisilla. Palautetta ja toivomuksia uutiskirjeeseen liittyen vastaanotetaan osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Uutta kalastuslakia koskevat esitteet

Kalastuslaki esite on julkaistu. MMM:n tuottamassa esitteessä kuvataan lyhyesti uuden lain keskeiset aiheet, lupajärjestelmä sekä pyyntimitat, saaliskiintiöt ja rauhoitusajat. Ensimmäinen koepainos oli jaossa Kalastusaluepäivien osallistujille. Varsinainen painos on tulossa viikolla 10. Esitettä voi tiedustella oman alueen kalatalouskeskuksesta. Esite löytyy lähiaikoina myös sähköisenä.

Kalastuslaki, mikä muuttuu esite on päivitetty ja se löytyy sähköisenä Kalatalouden Keskusliiton nettisivuilta osoitteesta: http://ahven.net/v2_tiedostot/452.pdf

Vapaa-ajankalastuksen lupajärjestelmä Suomessa taulukko löytyy Kalatalouden Keskusliiton nettisivuilta kaikkiaan 10 eri kielellä (suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, italia, puola, venäjä, kiina ja espanja). Suomenkielinen taulukko löytyy sähköisenä osoitteesta: http://ahven.net/v2_tiedostot/478.pdf

Kalojen pyyntimitat, saaliskiintiöt ja rauhoitusajat taulukko löytyy Kalatalouden Keskusliiton nettisivuilta kaikkiaan 10 eri kielellä (suomi, ruotsi, englanti, saksa, ranska, italia, puola, venäjä, kiina ja espanja). Suomenkielinen taulukko löytyy sähköisenä osoitteesta:  http://ahven.net/v2_tiedostot/474.pdf

 

Kalastusrajoitus.fi-palvelu on avattu

Kalastusrajoitus.fi-palvelu on avattu tammikuun lopussa. Uudesta palvelusta selviävät vesialueet, joissa ongintaa, pilkintää ja viehekalastusta on rajoitettu kalastuslain ja ELY-keskusten päätösten nojalla. Palvelua tullaan jatkossa täydentämään muiden kalastusrajoitusten osalta. Niitä ovat muun muassa luonnonsuojelulain mukaiset kalastuskieltoalueet, vaelluskalavesistöjen muut kalastusrajoitukset, kalastusalueiden siirtyvät rajoituspäätökset ja ELY-keskusten uuden kalastuslain mukaiset kalastusta rajoittavat päätökset. Palvelu löytyy osoitteesta http://kalastusrajoitus.fi/

 

Tässä tärkeimmät viimeisestä Ahvenpostista.

Olet tässä: Home Kalastus